Kültéri/ Beltéri zajárnyékoló fal

Kültéri/ Beltéri zajárnyékoló fal

Zajárnyékoló falak általában külső nyílt területeken (csarnokok vagy társasházak tetején) alkalmazott zajcsillapító szerkezetek, de előfordulnak olyan szituációk, amikor beltéren kell őket alkalmazni pl. üzemekben, gyártósorok mellett stb.

Az akusztikai mérés elengedhetetlen, valamint a szerkezet méretétől és elhelyezkedésétől függően statikus tervezőt is be kell vonni.

Jellemzőleg a lakókörnyezetek esetében előforduló rendkívül magas zajszennyezéssel járó ipari elszívók ventillátorai, vagy hőszivattyús rendszerek okoznak az lakók számára kellemetlenséget. Ezen készülékek hangjainak csillapításában is számos tapasztalattal rendelkezünk bel és kültéren egyaránt. Akusztikai szakértő rendszerint nappali és éjszakai mérés alapján, konkrét terv készítésével tudjuk megbízóink számára a kivitelezés alapjait. Hatékonyságukban bizonyított, tartós és kiváló hangelnyelő termékkel rendelkezünk gyártónknak MAPPY-nak köszönhetően. Egyedi igények esetén nyitottak vagyunk további megoldásokat kialakítani. 

Sok esetben a gépek mély hangja által keltett rezgések gátlására is szükség van, ilyenkor a hanggátlást és hangelnyelést lehetőség van egy termékben elvégezni. Ezen kombinált termékek speciális helyzetekhez vannnak kialakítva. 

Gyártócsarnokok és szerelőműhelyek esetén előfordulhat, hogy a hangos gépészetet vagy egyes hangos munkafolyamatot nem lehet teljesen elkülöníteni a dolgozóktól. Ilyenkor zajárnyékoló fal vagy belógatott akusztikus burkolatok (baffle) alkalmazása lehet a megoldás.

Előfordul olyan szituáció is, mikor a gépek köré helyezett hanggátló doboz a megoldás, melyre szintén többféle hatékony megoldást tunk kínálni pl. a KONTO vagy MAPPY termékek. Természetesen, ha az nem gátolja a napi működést és a gép karbantartása is biztosítva legyen.

Kültéri zajárnyékoló fal terv
Kültéri zajárnyékoló fal terv
Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.