Kőzetgyapot helyettesítők

Kőzetgyapot helyettesítők

 A hangszigeteléshez sűrűségre és hangelnyelő anyagra van szükség. A hangok terjedését egyrészt gátolni, másrészt elnyelni és visszaadni szükséges. Különböző hangszigetelési termékek vannak szerte a világban.

Régen még a homok és az ólom számított a legjobb hanggátlónak. Ma már ezek helyett egészséges, hasonlóan hatékony és sokkal vékonyabb vastagsággal rendelkező hanggátló anyagok vannak, melyek széles frekvenciatartományban dolgoznak. Viszont a megfelelő hangszigeteléshez szükség van hangelnyelő anyagra is. 

A falak és mennyezetek hangszigeteléséhez is antiallergén anyagú - nincs szükség védőöltözetre beépítsükkor , maszkra- újrahasznosított paneleket alkalmazunk. Ezen termékek zöld színűek a hagyományos szálas szigetelőanyagokhoz hasonlóan többféle sűrűséggel és vastagsággal készülnek.

A hőszigetelés az egyik legfontosabb szempont a különböző építőipari anyagok alkalmazásakor . A hagyományos közetgyapot és üveggyapot helyett javasoljuk az újrahasznosított  SILSONIC MAPPY termékeket melyek:

 • kiváló hő és hangszigetelő tulajdonságúak hővezetési tulajdonság: λ = 0.0321 W/mK (EN 12667, EN 12664) kategóriájűban a legkedvezőbb, kevesebb vastagsággal lehet elérni azonos hangszigetelési ill. hőszigetelési igényt kérje tanácsunkat
 • többféle sűrűséggel és vastagsággal készülnek hasonlóan hagyományos társaikhoz
 • antiallergén termékek, allergiásak esetében is alkalmazhatóak, egészségügyi intézményekbe, iskolákba, óvódákba minősítettek,
 • beépítésükhöz nincs szükség védőmaszkra és védőöltözetre!
 • kül és beltéren is alkalmazhatóak nedvességre nem érzékenyek
 • időtálló, nem porlad el néhány év múlva
ANTIALLERGÉN,és IDŐTÁLLÓ

 

 • hőre kötött újrahasznosított poliészterszálakból (PET) készült szigetelők, kiváló hőszigetelési és hangszigetelési tulajdonsággal 
 • nedvességfelvétele nincs, ezért nem telepednek meg benne gombák, baktériumok és rovarok. A baktériumok és gombák leginkább a nedvességet felvevő szigetelésekben telepednek meg, ami gyors elhasználódásukhoz is vezet. Legszigorúbb nemzetközi egészségügyi minősítéseknek is megfelelnek.
 • időtállóak, az idő múlásával is megőrzik tulajdonságaikat, nem esnek össze, nem változik minőségük
 • antiallergén nem rendelkeznek levegőben terjedő elemekkel, nem táptalaja semmilyen mikroorganizmusoknak ( baktériumoknak, gombáknak, rovaroknak)
 • beépítésükkor nincs szükség védőöltözetre vagy maszkra!
 • BIM programmal tervezhető- hagyományos tégla falak, tetőszerkezetek, gipszkarton fal, előtétfalk álmennyezet rendszerekhez, kazettás álmennyezetkez, gépészeti feladatokhoz, kültéri zajcsillapításokhoz

A tetők, tetőterek, valamint a gipszakarton falak esetében is fokozott probléma, hogy néhány éven belül teljesen összeesnek.

A MAPPY TERMÉKEK VÉDIK A TERMÉSZETET ÉS EGÉSZSÉGES KÖRNYEZETET ALAKÍTANAK KI

- 100-ban újrahasznosított és 100 %-ban újrahasznosítható teremék a SILSONIC

A legújabb építőipari előírások szerint már egyre több újrahasznosított teméket kell használni.  Ezek a termékek védik környezetünket a folyamatosan keletkező szeméttől, másrészt folyamatos fejlesztésre késztetik a gyártókat a minél egészségesebb, emberi szervezetre kevésbé káros termékek alkalmazására. 

A körforgásos gazdaság és a szelektív hulladékgyűjtés ösztönzése jegyében termékeink környezetvédelmi címkével rendelkeznek, amelyek a 94/62/EC és 97/129/EC szabványoknak megfelelnek. Mindennapi gyakorlatunkban a beszállításoktól kezdve a gyártási folyamaton át a csomagolásig és szállításig előnyben részesítjük az újrahasznosítható, újrahasználható, regenerált anyagokat, ezáltal csökkentve a CO2-kibocsátást.

A Silsonic olyan utat kínál, ahol a környezetvédelem és a kiváló minőségű termékek összefonódnak, hogy harmonikus és fenntartható jövőt teremtsünk mindannyiunk számára.

Az oldal alján bővebben olvashat róluk.

ÉLJEN ÖN IS EGÉSZSÉGESEN!

Cégünk hitvallását követve mi is alkalmazzuk, illetve forgalmazzuk ezeket a termékeket a minél egészségesebb és élhetőbb környezet kialakításához.

- Ezek a termékek a legszigorúbb nemzetözi egészségügyi előírásoknak is (ISO 846-nak) megfelelnek, valamint számos egyéb egészségügyi minősítésnek is ( kérésre továbítjuk). Temékeink baktérium és gombaállók, ezáltal kiváló levegő minőséget biztosítanak, alacsony formaldehid és VOC kibocsátásúak. Így egészségügyi intézmények, iskolák, óvódák területein is alkalmazhatóak ahol a biztonság és az óvatosság a prioritás. 

A M. Silsonic termékek, úgy mint hagyományos társaik, többféle sűrűséggel, méretekkel valamint szerteágazó felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek. 

Alkalmazásuk:

 • Hagyományos tégla falak és Ytong közé: Hő és hangszigetelő rétegnek
 • Tetőterek, és tetők esetén is kiváló teljesítményt érünk el. Vékonyabb rétegrenddel lehet elérni ugyanazt a teljesítményt mind hang, mind hőszigetelés terén mint hagyományos társaiknál megszokott volt eddig.
 • Gipszkarton falak és mennyezetek esetén, sincs szükség védőmaszkra és védőkesztyűre. A gipszkarton szerelvények esetén a Gk. kilyukasztásakor, nem kerül káros elem a levegőbe
 • Kiváló nedvesség és páraálló tulajdonságuknak köszönhetően irodák, magánházak, középületek, uszodák, wellness és sportcsarnokok, üzemek szigeteléseihez is kiválóak, mind hangelnyelési mind hőszigetelési feladatokra.
 • kültéri és beltéri hangszigetelélési feladatokra alkalmas, mivel nem érzékeny a nevességre 
 • légtecnikai csövek belső és külső hangszigetelésére is alkalmas a Silsonic
 • kazettás álmennyzetek feletti hangszigetelésre

Kérje ismertetőnket! Állunk rendelkezésre!

 

 

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.