Hangszigetelés

Hangszigetelés

A hangszigetelés jellemzően a 100-5000 Hz közötti hangok szigetelésével foglalkozik, mivel leggyakrabban a beszédhangokkal ebben a tartományban keltünk zajokat.

Az épületakusztikában az alacsony-, közép- és magasfrekvenciás tarto­mány gyakran használt fogalmak. Falak utólagos hanggátlását szinte mindenféle típusú fal és födém esetén utólagosan is javítható.

Különböző típusú hanggátlási adottságú épület falakat különböztetünk meg: tégla, panel, ytong fal, gipszkarton falak stb. eltérő módon, és anyaghasználattal tudjuk elkészíteni a szükséges hanggátlást.

Fontos, hogy részünkre minél pontosabb információkat küldjenek az adott problémáról ami alapján tudunk javaslatot tenni a feladat megoldására. 

A hangszigeteléshez sűrűségre és hangelnyelő anyagra van szükség. A hangok terjedését egyrészt gátolni, másrészt elnyelni és visszaadni szükséges. Különböző hangszigetelési termékek vannak szerte a világban.

Régen még a homok és az ólom számított a legjobb hanggátlónak. Ma már ezek helyett egészséges, hasonlóan hatékony és sokkal vékonyabb vastagsággal rendelkező hanggátló anyagok vannak, melyek széles frekvenciatartományban dolgoznak. Viszont a megfelelő hangszigeteléshez szükség van hangelnyelő anyagra is. 

 A hangszigetelés sikeressége összetett feladat, mely függ:

  • a helyi adottságoktól ( fal anyaga, vastagsága, vakolat minősége, a fal és födém találkozása, a födém típusí és minősége)
  • a hang típusától és erősségétől
  • egyéb zavaró körülmények pl. fűtéscső, kémény stb. 
  • az alkalmazott hangszigetelő anyagoktól ( rászánt összeg: csak azért mert olcsó, nem biztos , hogy elégséges) mis isgyekszünk ár/érték arányban a megfelelő megoldást kínálni)
  • az alkalmazott anyagok beépítésétől - KÉRJE AJÁNLATUNKAT ÉS ISMERTETŐNKET!

Célunk, hogy minél hatékonyabb, vékonyabb és gyorsabb megoldást adjunk megbízónk számára.

Számos alkalommal a falak vagy mennyezet szigetelését ki kell egészíteni az ingatlan egyéb hanggátlási problémáival pl. víz v. szennyvíz csövek, strang, kazán/ hőszivattyú, HVAC géphangok szigetelésével. De lehetséges, hogy padló, vagy ajtó, esetleg redőnytok hangszigetelésre is szükség van. 

Kérje személyre szóló ajánlatunkat!

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.