Szerverszoba hangszigetelése

Szerverszoba hangszigetelése

Szerverszobák esetén helyiségtől függően érdemes a ház-a-házban típusú szigetelésre törekedni. Emellett foglalkozni kell a gépek alá helyezhető rezgéscsillapítással is.

A különböző gépek működése során keletkező rezgések, hangok keletkeznek. Továbbá a ventillátorok zaja miatt számos hangszigetelési probléma alakulhat ki. Jellemzően összetett feladat az ilyen speciális helyiségek hangszigetelése, szakértő által készített mérés/ terv alapján javasolt nekikezdeni a megoldásnak.

 

A gépek által keltett mély hangok, melyek a födém illetve a falak által továbbítódnak speciális gátat igényelnek, ehhez mindenképp hangmegszakítás és tömeg szükséges. A beépítendő anyagok típusa és a beépítés módja is jelentősen befolyásolja az eredményt.

Hangelnyelő és hangmegszakító tulajdonságokkal külön-külön, illetve egyben rendelkező termékeket is alkalmazunk, melyek a teljes helyiség szigetelése után együttesen lesznek hatékonyak.

Szükség van az aljzat/ födém hangszigetelésére, ami különösen nehéz feladat, hogy ne továbbísák a nagy készülékek rezgéseit az épület további szerkezeteibe. Továbbá a környező falak hangszigetelését ; megfelelő gátló és elnyelő funkcióit is erősíteni szükséges speciális rétegrenddel - a javasolt szakértői mérések és szakvélemény alapján - nem kihagyva az ajtó hatékonyságának erősítését.

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.