Lakossági megoldások

Lakossági megoldások

Lakossági hangszigetelési és hangelnyelési megoldások

A lakossági akusztikai feladatok elsősorban a helyiségek méretéből, építési módjából valamint használatából adódólag különböznek a közintézményi, B2B felhasználásoktól. Ez megnyilvánul már a hatályos előírások, normák, követelmények estén is. 

Két fő részre lehet szétosztani az akusztikai feladatokat:

 

Termékeink a hangszigetelő természetes, fa alakpú HALLTEX panelek, valamint a széles frekvencia tartományra alkalmazható, valamint testhangok hangszigetelésére szolgáló rezgéscsillapítás speciális sőt, sokszor kombinált szigeteleőanyagok. Akár az erősebb hangerő, vagy döbögés esetén is kiválóan alkalmazható MAPPY termékeket kínáljuk. Számos esetben a termékek kombinációja adja a leghatékonyabb megoldást ügyfeleink számára. Legyen az régi vagy újépítésű ingatlan sokszor kiegészítésre van szükség utólag a falaknál.

Fontos, hogy szakemberre kell bízni, ellenkező esetben nem megfelelő eredményt kaphatunk. Cégünk új aljzatok vagy készítéséhez is kínál rezgéscsillapító és hanghíd megelőző termékeket, melyek kiváló hatékonyságával egyéb plus kiadásoktól kímélhetnek meg. Számos speciális szituáció mint pl. ikerházak esetén mindenképp akusztikai szakvéleményhez kötjük javaslatunkat. Lépcsőházak esetén számos különleges feladatokkal találjuk szembe magunkat, de kínálunk hatékony megoldásokat. A fakak hangszgietelése mellett akár utólagosan az ajtók hangszigetelés is lehetséges cseréje helyett általában.

A lakossági hangszigetelési feladatok sokszor együtt járnak egyé, akár hőszigetelési feladatokkal is, melyek számára kíváló, hatékony hőszigetelési megoldásokat tudunk kínálni. Nagyobb helyiségek B2B hangszigetelési problémái, speciális hangok szigeteléséhez is rendelkezünk számos rendkíül hatékony termékkel. 

lent folytatjuk.

Dupla Hangszigetelt falak készítése
Dupla Hangszigetelt falak készítése

A hangszigetelési feladatok a hangok áthallásának problémája, melyek a hangok típusából valamint az épület tulajdonságaitól függenek.

Számos tapasztalattal rendelkezünk különöző típusú magánlakások, társasházak, panel lakások és családi, valamint ikerházak falainak hangszigetelésében. De padló, redőnytok és vizes helyiségek/ fürdőpszobai hangok szigetelésében is. KIváló hatékonysággal csillapítjuk a kazán, hőszivattyú és csövek/strang hangait. 

Mindig figyelembe vesszük az adottságokat, (pl. szerkezet vastagsága, építőanyag típusa) problémákat és ezek alapján együttesen keressük meg a legjobb megoldást ügyfeleink számára. A hangszigetelés komplex feladat, mivel minden szerkezet egyéni. A nem látható, rejtett szerkezeti hibákra és hiányosságokra csak akusztikai méréssel lehet megoldást találni.
Szükség esetén független akusztikai szakértő bevonásával határozzuk meg a rétegrendet. Itt fontos megjegyezni, hogy mindenki más mértékben érzékeny a hangokra, zajokra. A hallás sokszor szubjektív, nem egyformán zavaró mindenki számára. A szakértő jellemzően a mérhető, objektív mennyiségek alapján dolgozik. Bővebben olvashatnak a hangszigetelési témában az alábbi egyes épület típusok szerinti oldalakon.

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.