Külső/ belső gépészet (HVAC) hangszigetelés

Külső/ belső gépészet (HVAC) hangszigetelés

A külső és belső gépészeti helyiségek (HVAC) hangszigetelések készítése komplex feladat.

A fűtés, hűtés légkondicionálás, szellőzéstechnika valamint a színiter, víz és szennyvíz valamint napelem technológiai feladatokat jelenti:

 • fűtési-hűtési rendszerek esetében főleg az energetikai költségek leghatékonyabb megtakarítása a cél, melyet hagyományosan a szálas szigetelők aluminium bevonatával igyekeznek olcsóítani. Ezek hatékonysága mérsékelt, illetve számos helyzetben kiegészítést igényel. Az eddig alkalmazott szigetelők korlátai főleg a nedvesség és időtállóság, amit az innovatívabb anyagok nemcsak a hővezetési tényező tekintetében, de egyéb hasznos tulajdonságukkal kiegészítve szélesebb feladatokra alkalmazhatóak. A MAPPY gyár termékei a nagy sűrűségű bitumenmentes membránok és az újrahasznosított PET szálas szigetelők, továbbá neoprén és EPDM anyagú akár kondenzációtűrő szigetelőréteggel kombináltan a modern gépészeti tervezés és hatékony energetikai és szellőzéstechnikai tervezés és kivitelezés elengedhetetlen anyagai
 • a hűtéstechnikai hatékonysággal a megfelelő tervezéssel és anyaghasználattal akár költségek 40-80 % -át is segíthet megtakarítani ( Elastomer alapú szigetelések)
 • víz, szennyvíz, valamint szaniter és napelem rendszerek telepítésekor elengedhetetlenek a különböző szigetelések. Bár a mai építőanyag piacon terjednek a hangszigetelt és tudatosan tervezett energiahatékony technológiák, az utólagosan beépített szigetelőanyagok elengedhetetlenek. A funkcionális anyaghasználatnak köszönhetően az energetikai hatékonyság, és a kondenzációs szigetelés egy lépésben megoldható
 • az irodák és a lakóépületek légtechnikai rendszerei, a szellőzőcsatornák nemcsak a hideg levegőt, hanem a hangot/ zajt és a levegőben terjedő szennyező anyagokat valamint baktériumokat is továbbítják, amelyek bizonyítottan hatással vannak az épületet használók egészségére . A légtehchnikai szigetelések feladata, hogy a kívánt klímát a készüléktől a kívánt helyen tartsa, és a rossz/ áporodott levegőt a lehető legkevesebb zajjal üzemeltesse és elvezesse.

  • Elasztomer alapú szigetelések
  • antiallerhgén PET szálas szigetelőanyagok aluminium fóliával vagy anélkül a csövek külső és belső hangszigeteleléséhez, az egészséges baktérium mentes levegőért
  • bitumenmentes membrán rezgéscsillapítás a mély hangok gátlásához

   

Fűtés, légkondicionálás, hőszivattyú, szellőzéstechnika, szaniterek és strangok, vízcsövek) műszaki szigetelése nagy jelentőséggel bír egyrészt hangszigetelési, másrészt energetikai szempontból.

Az ilyen jellegű komplex műszaki feladatokhoz kiváló hangelnyelő tulajdonsággal rendelkező anyagokat használunk a MAPPY gyártól, melyek a kategóriájukban kimagasló tulajdonsággal rendelkeznek. Azon túl, hogy rendkívül hatékony hangelnyelés, tartósság, kültéri használat, valamint 100 %-ban újrahasznosított termékek.

BREEM és LEED minősítéssel rendelkeznek. Tartósságuk által a hőszivattyúk esetében kiváló hatékonysággal bíró eljárásról beszélünk. Az ingatlanok helyiségei közötti belső fal hangszigetelések készítése mellet a helyiségek belső zajcsillapítása is fontos, hogy megfelelő munka körülményeket és élhető környezetet tudjunk kialakítani. Akár irodák, rendelőintézetek, lakókörnyezetek, de gyárak/ üzemek esetében, sportcsarnokok esetén nemcsak belső, de külső zajcsökkentő megoldásokat tudunk javasolni és készíteni.

Vállaljuk klímák és hőszivattyú (HVAC), keringető rendszerek kültéri és beltéri készülékeinek zajcsillapítását. Együttműködünk szakmai alapok alapján, mérési eredmények és szabványok harmonizációjával akusztikai szakértőkkel. Szükség esetén nappali és éjszakai mérésekkel készült szakvélemények, valamint nemzetközi minősítésekkel rendelkező anyagok és technológiák alkalmazásával:

 • hanggátló falak, hangelnyelő felületek készítése kültérre akár tartószerkezettel is
 • kulisszák szigetelés készítése 
 • készülék borítások részére hanggátló bevonat szerelése
 • légtechnikai és gépészeti rendszerek rezgéscsillapítása 

Az általunk tervezett megoldásokat és hangelnyelő anyagokat igény szerint helyszíni szállítással és rakodással vállaljuk, illetve akár beépítjük kivitelező partnereikkel.

Szívesen segítjük gépészeti szakemberek részére a termékek tervezését és alkalmazását!

 

Hangelnyelő megoldások hőszivattyúkhoz
Hangelnyelő megoldások hőszivattyúkhoz
Víz és szennyvíz csövek szigetelései
Víz és szennyvíz csövek szigetelései
Légtechnikai és egyéb csövek szigetelései
Légtechnikai és egyéb csövek szigetelései
Gépészeti belső és külső szigetelések
Gépészeti belső és külső szigetelések
Légcsatornák belső hangszigetelése
Légcsatornák belső hangszigetelése
Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.