Ikerház/Sorház hangszigetelés

Ikerház/Sorház hangszigetelés

Az ikerházak/sorházak tapasztalataink szerint különleges készítési módjuknak köszönhetően egyedi problémával rendelkeznek. 
 
Rendszeresen előfordul, hogy a lakásokat elválasztó falak nem az előírás/ szabvány szerint készültek. Mivel nem látunk bele az épült szerkezetbe, akusztikai mérés ajánlottMérés alapján határozható meg a válaszfalak hanggátlási érteke és felderíthetők az épület gyenge pontjai, valamint az esetleges hanghidak. A méréseket mindig egy független, épületakusztikára szakosodott szakmérnök végzi. A mérésekről jegyzőkönyv készül, amely tartalmazza javaslatokat a problémák megoldására.
 
Sajnos az átlagosan használt hangszigetelési rétegrendek sokszor nem elégségesek, viszont a szakvélemény alapján biztonsággal meg lehet határozni a szükséges felületeket és anyaghasználatot. Előfordul hogy kivitelezés során szükség lehet nemcsak a falakon, de mennyezet hangszigetelésre, illetve padló hangszigetelésére is. 
 
A szakvélemény, alapján tudunk hangszigetelési javaslatot tenni a javításra. Előfordulhat, hogy a szomszéd lakással együtt érdemes összefogva megoldani a problémát, így mindkét ingatlan áthallási problémája megoldódhat. Ugyanez vonatkozik az ikerházak lépcsőházaira, nemcsak a szobákra. Számos terméket és eljárást tudunk kínálni mind a falak, mind a födémek kezelésére. Sajnos az Ikerházak/ sorházak típusproblémájuk miatt összetett megodlást igényelnek, jellemzőleg nemcsak a falak de a közös födém is továbbítja a hangokat. Ezen feladat megoldása már épületszerkezeti kérdéseike is von maga után. Ezért is szoktuk javasolni az akusztikai méréseket, melyek nagyobb biztonságot nyújtanak a munkálatokhoz. De az utalólagos javításokkal 100 %-os hatékonyság nem vállalható.
Ettől függetlenünk a csillapítás eltérő mértékekben, de vállalható.
 
Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.