Tetőtéri szigetelés készítése

Tetőtereknél visszatérő probléma, hogy a néhány éve elkészült szigetelés kevésnek bizonyul és az addigi hatékonyság megváltozik, kiegészítésre szorul.

Természetesen függ, hogy milyen erejű és típusú hangokat kell csillapítani, valamint mennyivel csökken a hőszigetelés hatékonysága. Több termék együtteséból kell létrehozni a tetők belső hő és hangszigetelését. A tetőterekben a gerendák közötti hagyományos szálas szigetelőanyagok az idő múlásával sokszor összeesnek és veszítenek hatékonyságukból, a gipszkarton önmagában kevés hőszigetelési és hanggátlási értékkel rendelkezik.

A tetőterekhez a gerendák közé a 20 kg /m3 sűrűséggel rendelkező vastagabb 60- 80 mm változatokat illetve a vékonyabbakat több rétegben helyezzük.

Javasoljuk a régi szigetelés helyett újrahasznosított szálas szigetelőanyag alkamazását, melyek nem érzékenyek a hőmérséklet változásra és nedvességre sem. Az idő múlásával is megőrzik hang és hőszigetelő tulajdonságukat. Majd visszaépítjük a gipszkartont és a jobb hatékonyság eléréséhez akár a Halltex alátétpanellel 19 mm + Mennyezeti panellel kiválóan kiegészíthetjük szigetelhetjük.

A Silsonic család többféle sűrűséggel és vastagsággal készül, hagyományos társaihoz hasonlóan, viszont kb. 30 %-al kevesebb mennyiségre van szükség belőle a hatékonyabb szigetelési tulajdonságok miatt. 

Alkalmazhatóak mind a tetőgerendák közé, az gipszkarton és Halltex panelek közé/ mögé falak és álmennyezetek készítésekor.

Nem kell védőkesztyű és védőtruházat!

 

 

 

 

 

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.