Hogyan lehet szigetelni a szomszéddal határos falat?

A különböző típusú ingatlanok, eltérő hanggátlású falakkal rendelkeznek. A különböző hangokat eltérő módon lehet szigetelni. Számos terméket lehet alkalmazni hangszigetelésre, de ha hatékony megoldást szeretnénk érdemes szakemberekhez fordulni.

Számos típusú ingatlant és falat különböztetünk meg:

  • lehet régi polgári leválaszott lakás, vagy
  • modernebb tömör téglás válaszfalas, esetleg
  • panel lakás, vagy
  • újépítésű ingatlan a szomszédos lakásokból sokszor keserítik meg szomszédok életét a zavaró hangok.
  • Nemcsak a különböző anyagok és beépítési típusok, a födém a burkolatok valamint a különöző hangok eltérő frekvenciája miatt nagyon összetett feladatról van szó. Ezért is érdemes szakemberekhez fordulni, hogy a megfelelő anyagok a megfelelő módon kerüljenek beépítésre.

 Az idők folyamán számos típusú anyagot alkalmaztak a falak készítéséhez, ezek az anyagok az építészet fejlődésével együtt fejlődtek. A hangszigetelési anyagokkal szembeni legfontosabb tulajdonságok:

  • hatékonyság: minél kevesebb vastagsággal, mennyiséggel elérni minél hatékonyabb eredményt
  • könnyű és gyors beépítés - vagyis költséghatékony - kevés a megfelelő minőségben dolozó szakember
  • egészségre nem káros anyagok alkalmazása - lehetőleg újrahasznosított, vagy természetes anyagú-.

 Mindig a teljes falfelületeket kell szigetelni, Pl. ha van álmennyezet akkor is be kell borítani az egész falat. Általánosan a beszédhangok és televízió hangjai a leginkább zavaróak, ezek szigetelése a legyegyszerűbb. A hatékony hangszigetelés készítésekor mindig több rétegű, átalában eltérő anyaghasználatú szigeteléssel lesz megfelelő az eredmény. Minél kevesebb vastagságot szeretnék elérni, annál többe kerül a szigetelés.

Cégünk a léghangokra a bevállt szigetelésére a Halltex paneles rétegrendet javasolja. Amennyiben szükséges erősebb hangerőre is felkészíteni a paneleket, mindig nagy sűrűségű anyagokkal kombináljuk. A test hangok, a modern, hangos zene, hangszerek, konyhai, fürdőszobai vagy géphangok, stb. esetén mindenképpen komolyabb hangszigetelési eredményerkkel rendelkező anyagok együttesével lehet megfelelő eredményt elérni . Figyelni kell az ablakok és ajtók megfelelő hanggátlássára is. A konnektorok, kapcsolók hanggátlós dobozai szintén fontos kiegészítői a hangszigetelt falaknak. A cégünk által készített hangszigetelt falak ajánlatatait kétféle befejező réteggel javasolhatjuk:

  • gipszkarton esetén festő általi bandázsolás, glettelés festés szükséges
  • Halltex tapétázott fali panelekkel csak fel kell őket ragasztani ( nem porol és nem piszkol)

Figyelmükbe ajánljuk honlapunk különböző témaköreit, kérje ingyenes ajánlatunkat!

Forduljon hozzánk bizalommal, szívesen segítünk hangszigetelni.

 

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.