Hő és hangszigetelő kőzetgyapot helyettesítő panelek gipszkarton falakba

a védőöltözetet nem igénylő kőzetgyapot helyettesítő anyagok is többféle sűrűségben és vastagságban készülnek. Hatékonyságot tekintve kevesebb vastagságra és sűrűségre van szükség belőlük mint eddig ismert szigetelőanyagokból, nem érzékenyek a nedvességre és nem porladnak el, ezáltal a gipszkarton falak és mennyezetek esetén hatékony hő és hangszigetelés készíthető

A gipszkarton falak rendkívüli népszerűségnek örvendenek könnyű és gyors beépítésük miatt. Valamennyi gipszkarton gyártónak megvan a saját leírása melyet javasolt követni a megfelelő hatékonyság miatt. Ahhoz, hogy a gipszkarton falakat a lehető legjobb hangszigeteléssel lássuk el több fontos szakmai szabályra kell figyelni készítésükkor:

  •  Kezdve a megfelelő profilhasználat és azok rögzítései, valamint azokra a gipszkarton megfelelő rögzítése. 
  • A használt szerkezetet minden esetben fontos rezgéscsillapítóval elválasztani a meglévő födémtől ( padlótól és mennyezettől), valamint az oldalfalaktól is, ehhez a gyártók EPDM alapú rezgítcsillapító javasoltnak.
  •  
  • A bordákra a gipszkarton panelek felrakása előtt mindenképp javasolt a rezgéscsillapító szalagok alkalmazása 
  • Viszont ahhoz, hogy hangszigetelés szempontjából a fal a szabványnak megfelelő hanggátló tulajdonsággal rendelkezzen, belső szálas szigeteléssel is rendelkezie kell. Eddig kőzetgyapotot alkalmaztak szigetelőanyagnak, ami sajnos - mivel védőötözet, védőmaszk használata szükséges- nem éppen egészséges anyag.
  • Cégünk hitvallása szerint fontos figyelni arra, hogy környezetünkbe kizárólag olyan anyagokat és eljárásokat alkalmazzunk, melyek nem károsak az emberi szervezetre. Akár egészségügyi intézményekben, iskolákban, óvódákban is alkalmazhatóak.
  • Kőzetgyapot helyett, ezért olyan újrahasznosított hangelnyelő, hang és hőszigetelő paneleket kínálunk és alkalmazunk, melyek beépítéséhez már nincs szükség védőöltözetre és védőmaszkra! Ezáltal később sem az ingatlan használatakor nem kell a bentlévőknek belélegezni egészségre káros anyagot. Könnyen megmunkálható sniccerrel vágható. 
  • Ezek a hő és hangszitelelők M. Silsonic az eddig alkalmazott paplanoknál kevesebb vastasággal tudják elérni ugyanazt a hővezetési értéket: λ = 0.0321 W/mK (EN 12667, EN 12664). 
  • Szintén többféle sűrűséggel és vastagsággal rendelkeznek a felhasználások igényéhez mérten. Az újrahasznosított PET palackokból készült panelek nem érzékenyek a nedvességre és a páratartalomra/ hőmérsékletváltozásra. Ezért a tetőterek esetében sem esnek össze néhány év alatt. A tartós, és kiváló hőszigetelési hangszigetelési tulajdonságai miatt a gipszkarton rendszerek hatékony kiegészítője. 
  •  

 

Ismerkedjen meg ön is az egészséges szigetelőanyaggal meg fog lepődni milyen kellemes! A CSEND NEM LUXUS!

Kérje ismertetőnket!

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.