Hanggátló falak készítése

A falak minden esetben rendelkeznek hanggátlási tulajdonsággal anyaguktól függetlenül, eltérő mértékben. De néhány fontos szempontra érdemes figyelni készítésükkor már, hogy minél jobb hanggátlással rendelkezzenek. Amennyiben ez nem lesz elégséges utólagos kiegészítésre/ javításra szorulhatnak.

Már az új falak készítésekor alá is javasolt helyezni a falak rezgéseinek továbbvitelének megakadályozásához a megfelelő rezgéscsillapítót, nedvességtűrő anyagot. Ezekből termékekből cégünk elvei szerinti kizárólag az emberi szervezetre nem káros összetételűeket forgalmazunk. 

A MUSSTIK PELL ideális a padló és a függőleges falazat, válaszfalak közé, hogy meggátolja a rezgések továbbítását falak és a padló között . EPDM termék falazott falak desolidarizálására a padlóról. 100/150/200/300 mm szélességű, 4 mm vastag, 20 mtl hosszúságú tekercsben szállítjuk.

Számos módon lehet a falak készítésekor a különböző anyagokkal az építőanyagok hatásfokát segíteni. Pl. Amennyiben két fal került egymás mellé (sorházak, ikerházak esetén), azok mégjobb hanggátlása érdekében a közöttük lévő üregbe olyan hangelnyelő anyagot helyezzünk ami időálló, nedvesség és páraálló, gomba és bogár taszító. 

M. Musstik Pell rezgéscsillapító falak alá + M. Silsonic falak közötti résbe vagy M. Sil CR 400

Ezen professzionális anyagokkal a minőségi építőanyagok hatásfoka jelentősen fokozódik: Pl. 40 dB tulajdonságú téglafalnál 305 mm széles falak esetén 2 réteg M. SIlsonic 40 kg/m3 vast. 60 mm ( előírás szerinti vakolattal együtt) STC=56 dB, M. SIl CR 400 esetén viszont a termékhatékonyságából adódóan még inkább hatékonyabb eredmény készíthető. 

Meglévő tégla falak esetén amikor szükség van annak haggátló tulajdonságának erősítésére/ utólagos javítására többféle módon lehetséges:

STC= 39 dB tulajdonságú téglafal kiegészítése rezgéscsillapított gk szerkezettel és M. SIl CR 400 vagy M. Dump CR 400 kombinált hangszigetelős réteggel STC= 56 dB lesz

További hasznos tanáccsal is állunk rendelkezésre! Keresse irodánkat!

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.