Budapesti belvárosi lakások esetén a redőnytok gyenge pontnak számít

A redőnytok legyen az régi vagy új, mindig gyengíti a falak hő és hangszigetelő tulajdonságát. Mindenképp kiegészítésre szokott szorulni.

Mivel a redőnytok technológiájából adódólag esélyt ad a külső hangok számára az ingatlan irányába, illetve a belső hő vesztéséhez elég kritikus helyzetek tudnak kialakulni. Ma már számos esetben nemcsak a hangszigetelő anyagokat gyártó cégek de, házakat építő és felújítók is felismerték ezeket a építészeti hiányosságokat. Igen, ma már léteznek utólag a redőnytokokba helyezhető hő és hangszigetelő rétegek. Ezekből létezik egyszerűbb, hobby minőség és professzionális felhasználású. Az eredmény attól is függ mennyit szánunk rá. 

Megbízónk lakása felújításánál már használt Halltex falburkolaltot és a homlokzati fal hűvössége miatt, amit a redőnytok felől kiemelten érzett, szerette volna ismét alkalmazni. Ekkor ő még nem ismerte a legújabb termékeinket, a rendőnytokba tehető szigetelést. Viszont kivitelező munkatársunk segítségével a régi redőnytokban belekerült az új professzionális redőnytok szigetelés: M. Sil CR 201 ami kiváló hő és hangszigetelő tulajdonságú. Könnyú és gyors beépíthetősége segíti alkalmazását. Alternatívája a picivel kevesebb hanggátlással, inkább hőszigetelő tulajdonságú Flexcalor

A redőnytok szigetelés elkészítése után már nyugodtan lehetett a falra a tervezett Halltex falburkolatokkal a falak belső hőszigetelését befejezni.

 

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.