Aljzatbeton dübögés megelőzése

Az aljzatbeton előkészítésekor már lehet előre gondolni a dübögés/ a járás okozta rezgések problémájával. Ma már a professzionális hangszigetelési anyagok között szerepelnek a födémek készítésekor alkalmazható megszakító szigetelések.

A modern építészet alapvető hibája a hagyományos: fa födém/ homok/ deszka / parketta stb szemben a sok merev anyag használata. Ezen merev anyagok és az építészet együttesen alakítják ki az épületeket. Hiába tervezik be az építészek a legmodernebb anyagokat, ha nem megfelelő módon kerülnek beépítésre. Ez végtelen körforgás, de nem lehetetlen megoldani őket. 

A szerkezeti beton készítése után alkalmazott szintemelő, hőszigetelő talajdonságú kiváló termékek sajnos a járás okozta dübögés továbbvitelét nem oldják meg. A modern hangszigetelési technológiák között szerepelnek időtálló, a felületi rezgéseket csillapító szigetelések: https://zajstop.hu/padlo-szigeteles

A padlófűtés sem okoz gondot ezek alá is alkalmazható szigetelőanyagok megakadályozzák a felületi rezgések továbbítását a födémen.

A hanghidak megfelőzése szintén fontos része az aljzatbeton készítésnek, enélkül nem lesz megfelelő eredményünk. A helyiségek sarkaiba fontos, hogy ne maradjon rés, az ajtóknál sem. Fontos, hogy olyan peremszigetelést alkalmazzunk, melyek NE csak ott legyenek, de JÓL végzzék a dolgukat!

Amennyiben hidegburkolat kerül beépítésre, a burkoláskor a lábazat készítésekor szintén hasznos figyelni arra, hogy a burkolat és a lábazata között megszakítsuk a rezgést. Vagyis, nem elég csak a falak alatti részeken megszakítani a rezgéseket, főleg a hidegburkolatok esetében a lábazat és a burkolat között is tegyük meg. 

 

Kérje ismertetőnket szívesen segítünk már a tervezéskor! A CSEND NEM LUXUS - legyen önnél is

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres.